En middagsbjudning: ”Det dukade bordet”
Observera: servering av trerätters middag sker endast mot förbokning!
Skultuna Hotells koncept med ett fantastiskt färdig uppdukat bord som väntar, ger gästerna det där extra välkomnandet och stämningen till både vardag och fest. Säsongens färger sätter prägel på bordsuppdukningen med tillhörande blommor och inbjudande porslin.
Som gäst väljer ni ett tema för middagen:
Skog och Mark
eller
Sjö och Hav
Det ger därefter köket fria händer att skapa en middagsbjudning av säsongens bästa råvaror.
Pris från kr:
Förrätt, Varmrätt och Efterrätt: 795: - per person
Middag inklusive dryckspaket: 1.195: - per person
Välkommen ”hem till oss” till en finuppdukad middagsupplevelse!
SKOG och MARK
Hos oss serveras alltid grönsaker och rotfrukter som tillbehör till dagens kött-eller fågel rätter.
Skogarna runt Skultuna fylls till brädden varje höst av både svampar och bär.
Naturen ger tillbaka och skördarna kan bli stora. Därmed är också djurlivet stort. Vildsvin, rådjur, hjort, älg, och till och med björn och lodjur vandrar i skogarna (liksom vargen!).
Ett litet stenkast från hotellbyggnaden kan man skåda naturlivet med både bäver och en hel del olika fågel-sorter. En tidig morgonpromenad på sommaren eller en sen höstkväll utefter Svartån då bävern är som mest aktiv brukar bjuda på extra spänning.
På Skultuna Hotell känns det ”rätt” att äta det skogen har att erbjuda.
SJÖ och HAV
Under temat ”Sjö och Hav” är det vattendjur som är middagens huvudingrediens. Mälargösen är populär i Västmanland och med alla insjöar i de täta skogarna och med närheten till havet, finns också många andra delikatesser att välja från.
Fisk, skaldjur och annat vattenliv inspirerar köket att tillreda härliga sjömatsmiddagar.
Bara 20 meter från Skultuna Hotell brusar Svartån med både gädda och annan fisk för den som vill prova fiskelyckan. Ni blir garanterat inte ensamma om att fiska vid brukets broar och fördämningar, oavsett väder och årstid.
Även Skultuna poeten Julia Nyberg blev inspirerad av Svartåns vilda framfart under vårsnösmältningen. Hennes kända visa ”Vårvindar friska” sjungs traditionsenligt i hela landet vid majbrasan. Missa inte hennes porträtt vid hotellets entré. Även hotellets bankettsal är namngiven efter denna första Skultuna kvinna som blev "Sverige-kändis" och rollfigur på tidig 1800-tal.